niedziela, 4 marca 2012

Makaron zapiekany ze sosem serowo-szpinakowym

     Składniki: 

  • 4-5 porcji szpinaku
  • 4-5 plasterków cebuli posiekanych w kostkę
  • sos serowy np. 4 sery
  • ser żółty
  • 1 paczka makaronu
  • 1 szklanka mleka

Makaron wrzucamy do gotującej wody, czekamy aż zmięknie. 
W międzyczasie szpinak kładziemy na rozgrzaną patelnie. 
Smażymy tak długo, aż zmieni się jego konsystencja. 
Następnie dodajemy cebulę. 




Sos serowy wsypujemy do mleka i mieszamy. 
Dodajemy do szpinaku i cebuli. 





Gdy sos będzie już gotowy, dodajemy go do ugotowanego makaronu.







Całość posypujemy pokrojonym/ bądź potartym serem i zapiekamy około 15-20 minut.



  

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz