Składniki:
- 4-5 porcji szpinaku
- 4-5 plasterków cebuli posiekanych w kostkę
- sos serowy np. 4 sery
- ser żółty
- 1 paczka makaronu
- 1 szklanka mleka
Makaron wrzucamy do gotującej wody, czekamy aż zmięknie.
W międzyczasie szpinak kładziemy na rozgrzaną patelnie.
Smażymy tak długo, aż zmieni się jego konsystencja.
Następnie dodajemy cebulę.
W międzyczasie szpinak kładziemy na rozgrzaną patelnie.
Smażymy tak długo, aż zmieni się jego konsystencja.
Następnie dodajemy cebulę.
Sos serowy wsypujemy do mleka i mieszamy.
Dodajemy do szpinaku i cebuli.
Dodajemy do szpinaku i cebuli.
Gdy sos będzie już gotowy, dodajemy go do ugotowanego makaronu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz