Składniki:
• 0,5 kg pieczarek
• 3 opakowania ryżu
• 1 łyżeczka majonezu
• oliwa - do smażenia
• trochę utartego sera
• przyprawy- sól, pieprz, bazylia, oregano, smażona cebula
Woreczki z ryżem kładziemy do garnka z wodą, czekając aż się ugotuje.
W międzyczasie obieramy pieczarki, kroimy w kostkę.
W międzyczasie obieramy pieczarki, kroimy w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojone pieczarki. Przyprawiamy minimalnie solą, pieprzem, bazylią, smażoną cebulą i oregano.
Smażymy do momentu, gdy pieczarki zrobią się miękkie i puszczą wodę.
Ugotowany ryż dorzucamy do pieczarek. Następnie po wymieszaniu składników dodajemy łyżeczkę majonezu.
Na koniec dorzucamy utarty ser i wszystko mieszamy.
SMACZNEGO!
Ja bym do pieczarek dodała jeszcze czosnek (uwielbiam go!!:D), a na koniec jeszcze wrzuciła wszystko do naczynia żaroodpornego, posypała startym serem i zapiekła na chwilę;)
OdpowiedzUsuńOczywiście, że można. Jestem po prostu niecierpliwa, dlatego tez juz nie kombinowałam z naczyniem żaroodpornym:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń