- 3 galaretki w różnych kolorach
- 6 połówek brzoskwiń w puszcze
- 1 gorzka czekolada
- pół szklanki rodzynek
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 śmietanki łaciate 30%
- 1 cukier waniliowy
- 4 łyżki cukru
Każdą z galaretek rozpuszczamy w szklance wody i wylewamy do miseczki. Czekamy, aż się stęgną.
Kroimy brzoskwinie, czekoladę w kosteczkę. Namaczamy rodzynki we wodzie.
Gdy galaretki są już gotowe wkładamy miseczkę do garnka z gorącą wodą na kilka sekund, by można było odkleić galaretkę od ścianek miski. Następnie kroimy je.
Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku, czekamy aż ostygnie.
Śmietanki ubijamy, dodajemy cukier waniliowy i cukier biały. Gdy żelatyna ostygnie wlewamy ją do ubitej śmietanki.
Dorzucamy wszystkie składniki i mieszamy. Wykładamy na przezroczystą miskę.
SMACZNEGO!
oooojojoj! jakie to pyszne musi byc!!!!
OdpowiedzUsuń